Laatste kans inschrijven Gebarenchallenge

Twee jaar geleden ging Bianca van der Horst van start met de gebarenchallenge. Elke week tien nieuwe gebaren om te leren, en dat een jaar lang. Dat bleek best een uitdaging.

Een weekje verzuimen, en het was pittig om weer aan te haken. Maar ontzettend leuk om te doen en een laagdrempelige manier om kennis te maken met gebaren. Ik schreef over de start in 2017.

Gebarenchallenge een groot succes

Je steekt er veel van op, en het plezier straalt er bij Bianca van af. Het is ook een doorslaand succes gebleken, meer dan 4000 mensen hebben al meegedaan. Vooraf was het nog onduidelijk of er mensen wel geïnteresseerd zouden zijn in het leren van gebaren.

Dat zijn vooral mensen die (nog) niet bereikt worden door de bestaande instellingen voor Nederlands met Gebaren (NmG). Zelf ben ik overigens ook serieuzer aan de slag met een docent gebarentaal. Dat is andere koek (en een ander verhaal). De gebarenchallenge was een mooi opstapje.

Nieuw jasje

Vorig jaar ging het eerste seizoen op herhaling, maar dit jaar is het weer tijd voor een geheel nieuwe ronde. Ook de website heeft een nieuwe look gekregen. Het is allemaal wat professioneler opgezet, er is duidelijk veel tijd in gestoken.

Hoe aanstekelijk vrolijk ook, het lukt mij niet altijd om het wekelijkse filmpje te bekijken. Daarom ben ik ook heel blij met de snelle versie, waarin de gebaren in een filmpje van iets meer dan een minuut voorbij komen. Dus ook als je haast hebt, is het mogelijk om mee te doen.

Goedkoop inschrijven tot 1 maart

De eerste opnames met gebarenfilmpjes zijn in februari begonnen, maar geen paniek : tot 1 maart kun je je nog inschrijven. Voor €29,95 (inclusief btw) ben er een jaar zoet mee. Van de betaling gaat er 1 euro naar Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

Update : nog twee plaatsen tegen gereduceerd tarief

De inschrijvingstermijn tegen het gereduceerde tarief is inmiddels gesloten. Voor de eerste twee gegadigden kan ik echter nog een inschrijving regelen tegen het lage tarief van €29,95. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Dat lukt via een mail naar info @ gehoorzaken.nl.

Geef een reactie

Site Footer