Mazzel met Corona

Er zijn veel mensen die pech hebben met de corona crisis. Mensen die hun eigen zaak in rook zien opgaan. Jongeren die willen uitgaan of studeren, maar dat is beide niet meer wat het geweest is. En vooral de grote groep mensen in de risicogroepen die alle recht hebben het corona virus te vrezen.

Ik heb vooral mazzel. Met mijn gehoor van 2019 zou de pandemie voor mij een ramp zijn geweest. Maar de intensieve fase van het CI-traject werd precies afgerond in de week dat de eerste Corona patient in Nederland gevonden werd. Vorige post vergat ik het te vermelden, maar tegenwoordig kan ik weer video conferencen met collega’s. Ik doe het bijna dagelijks. Voorheen zou dat nicht im frage zijn geweest.

Anderhalve meter

Bij de Netflix serie de Queen houdt de Britse vorstin afstand van haar onderdanen. Op audiëntie zitten de politici op vele meters afstand. Ik werd daar altijd nerveus van. “Kom even dichterbij staan, dan versta ik je stukken beter“, was altijd mijn devies. Met CI maak ik mij daar niet meer zoveel zorgen over.

Geen enkel probleem meer als mensen op meters afstand zitten.

Mondkapjes

Dan de mondkapjes. Daar doen we in Nederland maar weinig aan, en hopelijk blijft dat zo. Want dat blijft een lastig pun. Ten eerste omdat spraakafzien zonder mondbeeld onmogelijk is. Spraakafzien gebruik ik nog steeds onbewust. Sowieso kan ik mij voorstellen dat ik niet exact weet waar welke stem vandaan komt. als iedereen mondkapjes draagt.

Ten tweede omdat ik al een gehoorapparaat en een CI apparaat achter mijn oren heb. Het is lastig om daar óók een mondkapje achter vast te maken. Een bril zit al niet echt prettig.

Op televisie

Voor ik het vergeet, ik was op televisie. Een uitzending met de hele dag Skype gesprekken voeren. Ik had vooraf geen rekening gehouden met het scenario dat ik als onderdeel van de research zelf óók in beeld zou komen. In het begin loop ik zelfs al bellend met een telefoon aan mijn oor door het beeld. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Dat is verder niemand opgevallen. Een telefoon moet je toch ergens houden, en tegen je oor is een gangbaar alternatief. Maar natuurlijk hoor ik er niets extra door. Als het alleen om de geluiden van mijn telefoon gaat, kan het net zo goed in mijn broekzak blijven zitten. Het geluid wordt rechtstreeks naar mijn implantaat gestuurd. High tech.

Geef een reactie

Site Footer