Wekker aan de pols

Ik hoor slecht, en zonder gehoorapparaten hoor ik nog veel minder. Een van de schaarse voordelen daarvan is een ongestoorde nachtrust. Ik slaap door elk lawaai heen, inclusief alle wekkers. Dat is minder ideaal – maar per toeval ben ik op een goedkope oplossing gestuit. De Xiaomi Mi Band 2.

Mini smartwatch

Het Chinese electronicamerk Xiaomi heeft de Mi Band 2 uitgebracht. Dat is een Madurodam versie van een smartwatch. Naast de tijd weergeven, kan het je stappen tellen, je hartslag meten en je een seintje geven met een kleine trilling aan je pols.

De Xiaomi Mi Band 2 is waterdicht, de batterij gaat een maand mee en het is een klein horloge : je kan er prima mee slapen. Probeer dat eens met een Apple Watch. Ter zake. Het werkt als uitstekende wekker doordat het een trilfunctie heeft. Alsof iemand stilletjes aan je pols schudt. Snoozen, die andere elementaire wekker functie, werkt ook.

Berichten functie

Je hebt wel een smartphone nodig om hem in te stellen. Ook reuze handig – het kan je een seintje geven bij bijvoorbeeld inkomende sms of whatsapp berichten, of telefoon oproepen. Zo kan je het geluid van je telefoon uitlaten, en toch niets missen (doorgaans ben ik anders de laatste die het geluid van mijn eigen telefoon doorheeft).

Het is niet op de markt gebracht is als hulpmiddel voor doven en slechthorenden. Daarom ziet het er voor de verandering niet uit als een log apparaat dat rechtstreeks uit de jaren zeventig lijkt te komen.

 

Geen babyfoon

Alleen de Xiaomi Mi Band verbinden aan de babyfoon, dat is mij helaas nog niet gelukt. Je zou verwachten dat het maar een klein stapje is, en het voorziet in een grote behoefte. Ook voor niet-slechthorenden zou het handig zijn, kan één ouder blijven slapen terwijl de ander het horlogebandje heeft.

Ik vermoed dat meneer Xiaomi geen Nederlands leest, maar anders zou ik even willen vragen dat rap te regelen. Of bel even met de makers van de Babyfoon 3G app.

Niet duur

Met goed zoeken en veel geduld is het goedkoper te vinden in China, maar bij bol.com is het te koop voor 30 euro (link). Meer informatie kun je hier vinden bij techneuten van Tweakers.

Disclaimer

Ik heb geen aandelen Xiaomi, of anderszins belang bij dit apparaat.

Site Footer